Доповідь на тему Пінгвіни повідомлення

Пінгвіни – нелітаючі птахи, що мешкають в Південній півкулі Землі. Представлені 18 видами. Живуть багатотисячними колоніями. Полюбляють гніздитися на ізольованій території. В процесі еволюції чудово адаптувалися до водного середовища і пересуваються там набагато швидше, ніж на суші.

Вони мають обтічною формою тіла і потужною мускулатурою. Голову мають невелику, дзьоб міцний, шию – коротку і рухливу, тіло – упитанное. Грудний кіль чітко виражений. На їх кістках немає порожнин. Крила у них короткі. Під час перебування під водою птахи здатні рухати ними гвинтоподібно. Застосовують їх разом із дзьобом і для самооборони від ворогів.

На товстих коротких ногах пінгвінів є 4 пальці, які з’єднуються між собою за допомогою плавальних перетинок. А оскільки ноги суттєво зміщені назад, то цим пернатим доводиться при ходьбі тримати своє тіло у вертикальному положенні. Зберігати рівновагу на суші їм також дозволяє хвіст. Він сильний і складається з коротких жорстких пір’я. При необхідності його можна використовувати в якості надійної опори.

Терморегуляційні функції у пінгвінів виконують пір’я, які прилягають один до одного, і жировий шар, товщина якого сягає 2-3 сантиметрів. Тепловтрати організму зводяться до мінімуму і завдяки особливим властивостям системи кровообігу.

Зорові і слухові органи у пінгвінів будь-якого виду добре пристосовані для пірнання і знаходження на великій глибині. Забарвлення пір’я специфічний: на череві – білий, на спині – темний.

Основною їжею для цих птахів є риба: сріблянка антарктична, сардини, анчоуси. Однак живляться пінгвіни також ракоподібними, головоногими, крілем. Цікаво, що в період линьки вони не їдять взагалі, бо втрачають приблизно половину маси. Втрачену ж енергію заповнюють за рахунок нагромадженого раніше жиру. Деяким видам тварин доводиться дотримуватися голодування і під час висиджування пташенят.

Дивіться також:  Доповідь про Амурського тигра (з Червоної книги)

У кладці більшості видів пінгвінів 2 яйця. Пташеняті, який вилуплюється першим, батьки зазвичай приділяють більше уваги і забезпечують регулярне харчування. Другий же пташеня, як правило, незабаром гине.

Тривалість життя даних птахів – 15-30 років.

Повідомлення про Пінгвінів

Пінгвін хоч і названий птахом, але зовсім не вміє літати, зате чудово плаває і пірнає.

Добре розвинений м’язовий корсет дає можливість, нехай незграбно, але ходити прямо. У пінгвіна обтічна форма тіла, покрита пір’ям. Назва пінгвін походить від латинського «пигвис», що означає «жир». І насправді птах дуже товста. Товстий запас жиру 2-3 сантиметри, дозволяє їй відмінно відчувати себе в сильні морози. Голова пінгвіна маленька, дзьоб довгастий і дуже гострий. Крила у цій північній птахи дуже сильні, під час плавання вони крутяться немов лопаті, сприяючи швидкому пересуванню у воді. Короткі ніжки з’єднані плавальними перетинками. Хвіст пінгвіна, що складається з жорстких пір’я, служить йому опорою.

В залежності від виду пінгвіни суттєво різняться між собою. Величина тіла в довжину у великих особин досягає 120 – 130 сантиметрів, вага становить 35-40 кг, навпаки, довжина тіла його дрібного побратима 30 – 40 сантиметрів, а вага лише 1 кг На земній кулі налічується 18 видів цього унікального тваринного. Чудовий плавець і нирець у воді він розвиває швидкість до 10 км на годину. На льоду, для швидкого переміщення, пінгвін лягати на черево і відштовхуючись задніми лапами, відмінно ковзає, долаючи відстані від 3 до 6 км.

Вперше, цих птахів виявив мандрівник Васко да Гама, а опис склала експедиція Магеллана. Пінгвінами цих тварин назвав професор Карл Лінней.

Ареал проживання пінгвінів великий – це Антарктида, Австралія, Південна Америка.

Дивіться також:  Твір на тему Опис собаки 5 клас

Харчуються вони, в основному, рибою і планктоном, але і люблять поласувати восьминогами і кальмарами. Полюючи за здобиччю, пінгвін може провести у воді до декількох годин, пропливаючи чимало кілометрів.

В природі у пінгвінів зустрічається багато ворогів. Чайки роздзьобують яйця, а на пташенят полює поморник. Морські котики, касатки підстерігають пінгвінів на глибині. Велика небезпека для птиці – акула.

Живуть пінгвіни парами і цілими поселеннями, утворюючи колонії. При насиджуванні яєць і вихованні потомства панує рівноправність. Батьки по черзі доглядають за своїми дитинчатами. Особини чоловічої статі дуже турботливі батьки. З особливою увагою і відповідальністю вони готують місце для відкладання яєць, і терпляче виконують свої обов’язки по высиживанию. Живуть пінгвіни в природних умовах від 15 до 25 років, а в неволі, в хороших умовах, навіть більше.