Доповідь на тему Суслик

Дане тварина належить до ссавців, до беличьему сімейства. Його назва було створено від старого російського “сусати”, що на той час означало “шипіти”.

Опис тваринного

Довжина тіла дорослої особини становить, як правило, від 15 до 25 сантиметрів. Є винятки, що доходять часом до 40 сантиметрів. Самці ж, за природою більше самок за розмірами і масою. Його маса відповідає приблизно від 200 грамів до 1,5 кілограма. Лапи, що знаходяться спереду ховраха трохи менше задніх. Також на них розташовуються дуже гострі кігтики, допомагають звірку виривати нори для житла.

Їх голова має трохи витягнуту форму, невеликих розмірів. Вуха порослі легким пушком. Очі в них невеликі. У них є слізні залози, здатні виробляти рідина у великій кількості, яка промиває їх від пилу і всяких чужорідних частинок. За допомогою своїх спеціальних гострих зубів, ховрахи без особливої праці вміють виривати ями. При цьому земля не потрапляє їм в рот. Їх можна зустріти в полі. Вони здатні вставати на задні лапки і пронизливо верещати. Цей писк схожий на свист людини. За допомогою цього свисту, тварини передають різного роду корисну для себе інформацію.

Місця проживання

Вони водяться в Північній америці, а також по всій місцевості Євразії. Улюбленими територіями їх місць проживання є степу, тундри і лучні ділянки. Як правило, вони відносять перевагу пустельних територій, з маленькою кількістю дерев. Крім того можуть піднятися на високі ділянки гір. Вони живуть невеликими групами по двадцять або тридцять особин. Будуючи собі житло, тобто капаючи нору, вони здатні викопати її до 1,5 глибиною 15 метрів в довжину.

Також вони впадають в гібернацію, тобто процес тривалої сплячки, як у ведмедів. Сплячка буває і влітку, коли немає достатньої кількості їжі. Час їхнього сну прямо залежить від тієї зони клімату, в якому вони живуть. У холодних регіонах вони можуть засинати на кілька місяців поспіль.

Дивіться також:  Доповідь про Хаскі повідомлення