Критик Латунский в романі Майстер і Маргарита Булгакова твір

Твір Образ і характеристика Латунского (критика)

У своїх творах письменники нерідко роблять негативних героїв, які мають справжні прототипи. Письменники нерідко зображують ці образи комічними і «сповна» отплачивают подібним героям у своїх творах.

Для критика Латунского прототипом, на думку дослідників, є Леопольд Авербах, який теж працював критиком за часів Булгакова. Не будемо вдаватися в подробиці біографії цієї людини, але відзначимо його явне протиріччя з поглядами самого Булгакова. Цей критик яро служив нової радянської влади і, звичайно, не давав можливості для творчості таким волелюбним письменникам як Булгаков.

Латунский являє собою високого блондина, який мешкає в розкішній квартирі у «Домі драматургів». Саме цю квартиру в подальшому повністю рознесе Маргарита, яка пашить ярої ненависті до цієї людини.

Критик є постаттю суто негативною, саме він пише саму негативну рецензію на роман Майстра і той відправляється в божевільний будинок.

Тим не менш, не сказати щоб Маргарита була дійсно просякнута ненавистю до Латунскому, так і Майстер, теж не відчуває таких негативних почуттів. Насправді тільки Латунский володіє повною мірою злістю і ненавистю до всього, в тому числі й до творчості, тільки він є повним злістю.

Маргарита і Майстер є насправді повними любові людьми, навіть Маргарита не творить для цієї людини чогось жахливого, але, по суті, просто хуліганить. В цілому Латунский являє собою ту саму силу, яка часто заважає любові та добра у цьому світі. Саме творчість може залишитися без руху і ніяк не проявити себе, якщо такі як Латунский будуть заважати письменникам, подібним Майстру.

Насправді такі люди існували завжди, в якійсь мірі Латунский уособлює собою владу, яка перешкоджає творчим людям. У чому чимось подібним цього героя є навіть Пилат, який не особливо впечатляется проповіддю Ієшуа, але бачить в цьому людині тільки зручну можливість мати цікавого співрозмовника. Латунский теж цікавиться лише власною кар’єрою і стежить, як зараз кажуть, за трендами і говорять тільки потрібне, тому вони не здатні оцінити такі позачасові твору як роман Майстра.

Дивіться також:  Образ і характеристика Гелли в Майстрі і Маргариті Булгакова твір